Molly en James kwamen in 2006 als babykonijntjes bij de stichting. Ze zijn in het wild geboren maar een van de ouders is waarschijnlijk een tam konijn geweest zoals je aan de kleurtjes kunt zien. Toen we ze net kregen waren ze een paar dagen oud, kaal, blind en hulpeloos.

Ze groeiden goed en werden als snel steeds brutaler en begonnen er als echte konijntjes uit te zien. Molly was altijd aan het graven als je ook maar even stopte met drinken geven ging ze in de handdoek graven, net een molletje vandaar haar naam.

Ondanks dat ze met de fles waren grootgebracht speelde hun “wilde bloed” hen toch parten en bleven zij schuw voor vreemden. Ooit zijn ze eens geplaatst geweest maar daar kwamen ze niet meer hun nachthok uit ook al hadden ze genoeg ruimten buiten het hok. Toen ze daarom weer bij ons terug kwamen kregen ze een grote overdekte ren met schuilhuisjes zodat ze lekker los konden lopen, want waarschijnlijk zouden ze niet meer geplaats worden.

Nu zijn ze vorige week toch verhuisd, naar een van onze pleeggezinnen die nog meer ruimte hadden voor deze twee bijzondere dieren. Inmiddels worden ze dit jaar alweer 7 jaar! Wij waren nog bang dat ze zich alleen maar zouden verschuilen maar niets is minder waar. Ze begonnen meteen hun nieuwe omgeving te verkennen en hebben zelfs al contact gemaakt met hun (konijnen) buren. Of ze ooit nog geplaatst gaan worden maakt voor deze twee niet veel meer uit, aangezien ze hier heerlijk de ruimte hebben en ook niet weg hoeven.

Hieronder een aantal foto’s van hun huidige riante onderkomen, en hun kennismaking met een van de andere bewonders (konijn Muis).