KATER JAAP IS WEER THUIS

Jaap was al een poos zijn huis kwijt ( vanaf 23-08-2012) maar was zo slim om op Kerstavond onder de auto te kruipen van het bezoek van een dierenarts en hard te gaan mauwen toen dat bezoek naar huis toe ging.
De feestdagen kreeg hij een tijdelijk plaatsje in de praktijk, zodat hij veilig oud en nieuw door zou komen, en werd alvast opgegeven bij Amivedi. Helaas had hij geen chip, maar hij zag er prima uit, was gecastreerd en duidelijk mensen gewend, dus hoop je dan op een snel retourtje naar het baasje.
Dat viel tegen en na dag of wat verhuisde “Pom” naar één van onze pleegadressen, die helemaal verkikkert op hem raakte, besloot hem na een aantal weken te adopteren omdat ze zich niet voor kon stellen hoe ze zonder “Gabber” verder kon.

Op 19 februari 22.32 uur krijgt Amivedi een mailtje: Kat gevonden die waarschijnlijk van ons is / 803486
Op 20 februari 07.21 uur stuurt Amivedi een mailtje naar de pleegmoeder die meteen de coordinator opbelt.

Direct wordt contact gezocht met de vermoedelijke eigenaar en om 13.57 uur is er een afspraak om diezelfde avond te komen kijken.

Al vlug blijkt dat Pom/Gabber eigenlijk Jaap is. Met pijn in het hart, maar ook wel blij dat Jaap weer terug kan naar zijn baasje en zijn vrouwtje, maar vooral naar zijn dikke vriend zoontje Damian, die hem heel erg gemist heeft, gaat Jaap weer terug naar huis. Maar natuurlijk niet zonder zijn inmiddels favoriete speeltjes, dekentje en kussentje.

Om 22.10 krijgt Amivedi een mailtje dat de melding van de site mag. Uiteraard is Jaap door DierenVangnet van een chip voorzien.

En op de vraag waarom hij al zijn injecties had gekregen, keurig gecastreerd was en geen chip had, was het antwoord “omdat hij niet naar buiten mocht van ons en dan is dat toch niet nodig”.

Nou WEL dus, want als je op een ongelukkige dag uit het raam valt . . . CHIPPEN DUS – Misschien een wijze les voor alle baasjes van “binnenkatten” ?

Jaap is een half jaar kwijt geweest en is weggelopen in stadsdeel de Baarsjes en teruggevonden in stadsdeel Oud Zuid.