Of het nu aan de crisis ligt of dat het een andere reden heeft maar op dit moment krijgen we heel veel cavia’s binnen…..misschien lijkt het een goedkoop huisdier maar valt de praktijk tegen, zeker als er dierenarts kosten gemaakt worden.

We krijgen ze dan ook overal vandaan, de meeste worden door mensen op straat of in de tuin gevonden. Dora

en Dino

komen alle twee uit het park, Frederique

is uit een fontijn gevist,op een treinstation in Gouda wordt een vervoersmandje met een aantal cavia’s achtergelaten op een perron, hieronder twee van hen.

Weer andere worden bij de vuilnis neergezet… en dan worden ze door de dierenambulance opgehaald, waarna ze bij ons terecht komen. Sommige mensen bellen dat ze afstand van hun dier(en) willen doen, en zodra wij een plekje hebben mogen ze naar ons toe komen.

Maar ook de Dierenbescherming, Leger des Heils, Mentrum, GGenGD of deurwaarders weten ons te vinden.

Laatst werden we door het Leger des Heils gebeld, via de Dieren Bescherming die hen naar ons had verwezen. Zij hadden een client die geen huisdieren mocht hebben op de woning maar dat dan toch stiekem wel deed. De man nam cavia’s mee naar huis en deed ze vervolgens in een kartonnen doos. Hij bedoelde het waarschijnlijk goed maar hij begreep niet dat dat geen goede omgeving voor een cavia was en dat ze daar niet echt gelukkig van worden…. De dieren zaten in een kleine doos, die vies werd en hadden ook nog eens last van schurftmijt. En ja….als je een beertje en een zeugje samen zet dan…dus zeugjes ook nog eens zwanger. Toen wij daar kwamen wilde hij wel afstand doen en inmiddels was een van de zeugjes al overleden. Wij dachten dat hij het nu wel niet meer zou doen, maar twee weken later werden we gebeld dat hij toch nog cavia’s had achtergehouden, als de hulp kwam verstopte hij ze stiekem in een plastic tas in de tuin….

Ook die dieren weer opgehaald,

twee ongec. beertjes en weer schurftmijt…..en weer in een kartonnen doosje.

De laatste keer dat wij zijn gebeld was omdat de man onverwacht was overleden, en jawel….er waren weer cavia’s gevonden, dit keer in……..het keukenkastje!

Een ongecastreerd beertje en twee zwangere zeugjes en allemaal weer schurftmijt!

Gelukkig voor al deze dieren dat ze nu bij een lief pleeggezin zitten en goed verzorgd worden.