Dinsdag kregen we een melding binnen van een bezorgde buurvrouw die bij een andere buurvrouw de dieren ging verzorgen voor de vakantie…..er was een moederpoes met kittens en een konijnenpaartje met vier jongen. De konijnen stonden in een hok in de brandende zon en hadden geen water! Of wij konden helpen want eigenlijk wilde de buurvrouw de konijnen ook niet meer….. We hebben contact gezocht met de eigenaar van de dieren en uitgelegd dat ze zo niet konden blijven staan, omdat ze anders dood zouden gaan….. Omdat wij zelf ook helemaal vol zitten hebben we aangeboden om voorlopig in huis daar wat kooien neer te zetten zodat ze niet meer in de zon zouden zitten, de buurvrouw had al toegezegd voor de dieren te zorgen en dan konden wij ondertussen een oplossing voor de dieren gaan zoeken. Eigenaar vond dat geen goed idee en beloofde de dieren in de schaduw te zetten of een parasol boven het hok te plaatsen. Buurvrouw was zo lief geweest om een drinkflesje voor de dieren te kopen, waar natuurlijk meteen gretig gebruik van werd gemaakt. Volgende dag zouden wij de eigenaar bellen maar dat lukte niet dus zijn we erheen gegaan want het zou weer vreselijk warm worden. Ter plaatse bleek dat de dieren nog steeds in de volle zon zonder parasol of schaduw stonden, de dieren waren zo versuft van de hitte dat ze niet eens meer uit het flesje dronken. We hebben toen meteen het hok verplaatst en de dieren een bakje water aangeboden wat binnen een minuut al helemaal leeggedronken werd.Wij hebben toen meteen besloten de dieren direct mee te nemen en daarna te zien of we ergens een plekje konden krijgen.
Bij een van onze bestuursleden hebben we snel een noodopvang gemaakt voor ze zodat ze in een koele omgeving wat konden bijkomen.

Normaal worden hier alleen katten opgevangen dus die vonden het wel heel bijzonder allemaal…Van de eigenaar kregen we stro en zaagsel mee….waarschijnlijk kregen ze alleen groente afval te eten…..
Hier kregen de konijntjes lekker groenvoer, brokjes, hooi en water…en wat hebben ze weer veel water gedronken, vooral mamma konijn de de jongen nog steeds zoogde.De dag erna zijn de dieren na eerst naar de dierenarts te zijn geweest doorgegaan naar twee pleegadressen die toch weer meteen klaar stonden om de dieren onder te brengen! Op dit moment gaat het heel goed met ze..binnenkort komt er een update over ze…..(foto hierboven) Mmmm, raar spul, ruikt wel lekker…maar smaakt nergens naar!