Haar baasje was ernstig ziek en werd door Politie en Brandweer uit huis gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Het aanwezige katje werd meegenomen naar het politiebureau en daar opgehaald door de Dierenambulance.
Maar waar moest dit duidelijk oude, apathische en broodmagere diertje naar toe, vlak voor Oudjaar. Het asiel was op dat moment niet mogelijk en nog langer in een hok bij de Dierenambulance evenmin. En zo kwam ze ‘s avonds laat bij één van onze pleegadressen in een stressvrije opvang zonder vuurwerkgeknal.

Gelukkig werd ze al snel wat vrolijker, ze ging lekker eten en drinken en ook de kattenbak werd goed gebruikt. Per eerste gelegenheid ging zij naar de dierenarts voor een algemene controle en toen bleek dat het wonderlijk goed ging met deze oude dame. Doktersadvies: veel rust en vaak kleine beetjes eten, lekker vertroetelen en goed in de gaten houden en over een dag of 10 maar eens verder kijken …

Er werd ook navraag gedaan bij de dierenartsen in de omgeving van haar huis.
BINGO: Zij bleek Woopy te heten en ruim 18 1/2 jaar te zijn ! Alleen: Ze had, tenminste in 2008, nog een broer en bij de dierenarts was niets van recente datum te vinden.
Zou er dan een kat in huis zijn achtergebleven ? Het baasje was niet aanspreekbaar, navraag in de buurt leverde weinig op en familie of vrienden waren er niet volgens de hulpdiensten die het baasje begeleidde.

De politie mocht het huis niet in zonder toestemming van de eigenaar, dus verder gebeld…..
Met de hulp van de Dierenpolitie gingen de wijkagent en GG&GD in huis kijken. Gelukkig werd er na uitgebreid zoeken geen ander dier gevonden. Ook bij rondvragen in de buurt bleek dat het baasje het altijd over “de kat” had en dat haar broertje dus zeer waarschijnlijk niet zo oud was geworden.
Inmiddels is het baasje van Woopy overleden, dus mag het oude dametje bij ons blijven…..zolang wij nog geen nieuw baasje voor haar hebben gevonden….

Wat zou het toch prettig zijn als meer alleenstaande mensen met weinig sociale contacten in huis op een duidelijk zichtbare plaats een briefje ophingen als zij dieren in huis hebben.
Een naam, een kleine beschrijving van hoe een dier er uit ziet, of het een mannetje of vrouwtje is, hoe oud, eventuele bijzonderheden over medicijnen of dieet, welke dierenarts geraadpleegd kan worden, een kleine moeite die letterlijk het verschil tussen leven en dood va je huisdier kan betekenen.

En Woopy. Die hobbelt op haar oude pootjes lekker in huis rond en speelde vanochtend zelfs met een speelgoedmuisje. Een pittige dame op hoge leeftijd met duidelijke weer lol in haar leven. En nu nog een fijn huisje voor haar!