SPIKE IS VERHUISD!

Dank zij Dierennoodhulp en hun geweldige netwerk van dierenvrienden hebben we dit weekend Spike naar een heel fijn pleegadres kunnen brengen.
Bij Nicolette en Marco kan hij veel naar buiten, mee wandelen, fietsen en naar hun Paardenopvang, al zijn energie kwijt raken, veel aandacht krijgen en vooral, specialiteit van Nicolette, aangepaste voeding om van zijn allergie af te komen.
Na een kennismakingswandeling met de twee andere honden, was Spike nog even uitgelaten over al die nieuwe ervaringen, maar al vlug ging hij er lekker ontspannen bijliggen, Want het was toch wel erg vermoeiend allemaal.
UPDATE 16-10-13

Hier eindelijk een update over Spike,
Er hadden zich een aantal lieve mensen gemeld voor Spike, deze zijn
wezen kijken maar er is nog geen goede match..wat absoluut niet aan
Spike lag. Ondertussen hebben wij Spike ook wat beter leren kennen en
hebben met de eigenaar afgesproken dat Spike door DierenVangnet wordt
overgenomen maar zolang wij geen goed pleegadres of definief baasje
hebben gevonden hij zolang als het kan bij zijn eigenaar blijft. Op
dit moment gaat het behoorlijk goed met de huid van Spike omdat hij
Prednison krijgt en goed door de dierenarts in de gaten wordt
gehouden.

DEZE OPROEP WAS VAN 26-09-13

Spike is 6 jaar oud en toen hij 3 jaar was begon hij last van huidallergie te krijgen. Eigenaar is afgelopen 3 jaar vaak bij de dierenarts geweest, heeft veel geld uitgegeven aan medicijnen en voer, maar trekt het zowel financieel als emotioneel niet meer, en ziet nu nog maar een uitweg: Euthanasie…..
Spike is er nu erg aan toe, zijn poten zijn heel erg ontstoken en ook op zijn buik, lies en gezicht is het ontstoken. Zijn poten bloeden en zijn opgezet. Hij kan daardoor amper lopen. Desondanks lijkt hij nog wel zin in het leven te hebben en kan blij kwispelen als hij wat aandacht krijgt. De dierenarts van Dierenkliniek IJburglaan denkt dat Spike best nog wat leuke jaartjes mee kan als hij op de prednison wordt gezet en er een goede dosis voor hem wordt ingesteld. De eigenaar heeft ook de ervaring dat prednison erg goed helpt. Alleen kwam het iedere keer weer erg terug als hij op advies van de dierenarts weer stopte. De dierenarts acht de kans het grootst dat Spike een allergie heeft voor zijn omgeving, dus bijvoorbeeld huisstofmijt of graspollen. Dat zou evt. later uitgezocht kunnen worden door een nieuwe eigenaar. Maar omdat zo’n allergie nooit helemaal over gaat, zou een nieuwe eigenaar er ook voor kunnen kiezen Spike altijd prednison te geven. Prednison is geen duur medicijn, dus een nieuwe eigenaar hoeft niet veel kosten aan medicijnen kwijt te zijn. Je hebt honden die best oud met prednison kunnen worden als het goed is ingesteld volgens de dierenarts. Omdat zulke honden een verminderde weerstand hebben, moet er rekening mee gehouden worden dat Spike mogelijk een keer of 2 per jaar een antibiotica-kuur nodig heeft. Spike zat op Z dieetvoer van de dierenarts, maar omdat dat niet hielp kan hij weer op gewoon voer.

Voor de eigenaar was het erg moeilijk om te beslissen wat te doen, en heeft de euthanasie voor nu uitgesteld. Hij wil het beste voor Spike, maar trekt de zorg gewoon niet meer. Hij heeft antibiotica en prednison voor Spike mee gekregen en dit moet al na een paar dagen gaan werken. Spike zal dan ook niet meer stinken, wat hij nu wel doet door de onstekingen aan zijn poten. Maar Spike kan niet meer blijven en moet zo snel mogelijk geplaatst worden.

Wie wil Spike een nieuw huis geven?

Spike (Amerikaanse buldog) is verder een makkelijke lieve hond. Hij kan goed met andere honden omgaan en met kinderen (daar is hij mee opgegroeid) en volwassenen. Hij is thuis geen poezen gewend, maar jaagt ze buiten niet op. Is alleen nieuwsgierig dus de verwachting is dat hij ook daarbij kan. Hij weegt nu 38 kilo. Hij kan goed alleen thuis zijn en vindt het leuk om met zijn baas te spelen. Het zou heel erg zonde zijn als hij deze kans niet kreeg.